GRADINITA HAPPY STARS

             Grădiniţa Happy Stars  este acreditata prin Ordinul de Ministru nr.  4905/31.08.2018 si desfășoara activităţi în conformitate cu planul de învăţământ şi programele elaborate de Ministerul Educaţiei si Cercetării.

Modelul educaţiei pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a individului încurajează ca strategii de lucru învăţarea prin descoperire şi crearea unor motivării puternice pentru succes şi reuşită şcolară.

            Gradiniţei  Happy Stars  îi sunt specifice atenţia dirijată către fiecare preşcolar, testarea diferenţiată si monitorizarea atentă a progresului.

            Activitatile din gradinita se desfasoara pe domenii experentiale.

            Pe parcursul anului copiii sunt antrenati in diferite proiecte, in functie de temele  si subtemele pe care le parcurg. Fiind la varsta la care toate activitatile se desfasoara prin joc, demersul didactic este organizat astfel incat, sa vina in intampinarea acestei caracteristici.

                   Domeniile  experentiale pe care le parcurg sunt urmatoarele:

  • Domeniul limba si comunicare

  • Domeniul Stiinte

  • Domeniul Estetic si Creativ

  • Domeniul Om si Societate

  • Domeniul Psihomotric

  • Limba engleza

Domeniul limbă şi comunicare – acoperă stăpânirea exprimării orale şi scrise, ca şi abilitatea de a înţelege comunicarea verbală şi scrisă. Se urmăreşte ca aceştia să vorbească cu încredere, clar şi fluent, utilizând modalităţi de exprimare adecvate pentru diferite categorii de auditoriu.

Domeniul ştiinţe – include atât abordarea domeniului matematic prin intermediul experienţelor practice cât şi înţelegerea naturii, ca fiind modificabilă de fiinţele umane cu care se află în interacţiune.Astfel, se consideră necesar ca preşcolarul să fie pus în contact cu domeniul matematic prin jocuri dirijate cu materiale, cum ar fi nisipul sau apa, sau prin simularea de cumpărături în magazine. Totodată, preşcolarii sunt  încurajaţi să efectueze experimente, să utilizeze în condiţii de securitate diferite instrumente sau echipamente.

Domeniul estetic şi creativ – acoperă abilităţile de a răspunde emoţional şi intelectual la experienţe perceptive, de apreciere a frumosului, ceea ce le va permite sa reacţioneze de o manieră personală la ceea ce văd, aud, ating sau simt.

Domeniul om şi societate – include omul, modul lui de viaţă, relaţiile cu alţi oameni, relaţiile cu mediul social, ca şi modalităţile în care acţiunile umane influenţează evenimentele. În abordarea acestui domeniu se pleacă şi de la premisa că instituţia preşcolară reprezintă un context utilizabil pentru coordonarea principiilor şi acţiunilor morale.

Domeniul psihomotric – acoperă coordonarea şi controlul mişcărilor corporale, mobilitatea generală şi rezistenţa fizică, abilităţile motorii şi de manipulare de fineţe, ca şi elemente de cunoaştere, legate mai ales de schema corporala.

Limba engleza – orele de limba engleza se desfasoara zilnic, la fiecare grupa, sub indrumarea profesorului de limba engleza, iar copiii sunt in permanenta stimulati sa foloseasca expresii uzuale in limba engleza, tocmai pentru a le inlesni invatarea acestei limbi.

Program

         Orarul Gradinitei Happy Stars incearca sa imbine armonios si eficient cerintele din curriculum- ul romanesc si tendintele internationale din educatie.

        Programul de dimineata – 7.00 – 12.00  – cuprinde:  “întâlnirea de dimineața”, program special “Happy Stars”, activitățile liber-alese, activitatile obligatorii si activitatile complementare.

Programul de dupa-amiaza – 12.00 – 18.00 – cuprinde programul de masa ( meniu avizat de medic pediatru),  orele de odihna, cluburile și  activitățile liber alese.

Activitati extracurriculare

Activitatile extracurriculare vin in completarea obiectivelor urmarite in activitatile educationale obligatorii formand si dezvoltand armonios personalitatea copilului.

Excursii tematice( Sa ne cunoastem orasul, Valsul frunzelor de toamna, Pe taramuri sfinte – Manastirile, Clubul Micilor Cercetarilor )

Spectacole tematice Pe parcursul  anului elevii se transforma in mici actori pregatind pentru parintii si colegii lor spectacole prilejuite de Sarbatoarea Craciunului, Ziua de 8 Martie, Ziua copilului, Ziua Tatalui, Carnavalul de Halloween, Ziua Europei, Ziua Nationala a Romaniei, etc. 

Gradinita de vara

Programul Gradinitei de vara include activitati variate ce converg spre dezvoltarea personala armonioasa a copilului. Activtatile sunt organizate pe cluburi si ateliere:

* English for fun – limba engleza prin joc si miscare

* Clubul Micilor Exploratori – trasee aplicative si multe activitati in natura.

* Clubul de pictura – pictura pe sticla, pietre si materiale reciclabile